Po tom, co jsem vypublikovala článek „A co teda jako jíš“, jsem si řekla, že další článek bude muset být konkrétní. A nejenom v tom, že vám napíšu, že jím luštěniny, klíčky, ovoce, zeleninu, oříšky, nebo tempeh… ale pojala jsem to akčně a celý týden (kromě víkendu) jsem poctivě zapisovala to, co jsem jedla.
U některých receptů jsem čerpala inspiraci samozřejmě v jiných kuchařkách, na které vám v receptech dávám odkazy. Jiné recepty jsou moje vlastní. A 2 jídla jsem si tento týden dala v Loving hutu, protože jsem nic nestihla připravit na cestu a byla jsem v Praze. Tohle je spíš výjimka, většinou jsem ready a jídlo s sebou mívám i na cestách.
Nedávno jsme jeli s Pepou z chaty k jeho rodičům, kde jsme si vytáhli svoje jídlo a Pepovo taťka ochutnal náš domácí “jogurt”, no nakonec ho snědl půlku a vypadal spokojeně. Mě to jenom utvrdilo v tom, že pokud chceme jíst zdravě a neulítnout někde na návštěvě, tak je třeba být ready a mít svoje jídlo sbalené.
A teď už slíbený jídelníček /ps. některá jídla se tam opakují, vařím toho k večeři většinou víc, abychom to měli i na druhý den – a krom polévky se snažím připravovat taková jídla, která se už nemusí znova ohřívat/.
Jídelníček aneb A co teda jako jim 🙂
pondělí 12.3.
Snídaně: Smoothie z pomeranče, manga a špenátu
Oběd: Rozpečený lilek se zeleninou, recept z veganotic.cz
Večeře: Fazolové karbanátky s pečenýma bramborama a salátem, recept z Kuchařky ze svatojánu
úterý 13.3.
Snídaně: Smoothie z pomeranče a špenátu
Oběd: Fazolové karbanátky s bramborovou kaší a paprikou
(Karbanátky, co nám zbyly z pondělí a k nim jsme si udělali bramborovou kaši – výbornou, recept na ni používáme z tohoto receptu – je vláčná a moc dobrá i druhý den – i když ji jíte studenou. Love it.)
Večeře: Bulgur s restovanou zeleninou (paprika, petržel, brokolice, kukuřice)
středa 14.3.
Snídaně: Smoothie ze špenátu, ledového salátu a kiwi
Oběd: Bulgur s restovanou zeleninou (paprika, petržel, brokolice, kukuřice)
Večeře: Červená čočka se špenátem na kari s rýžovýma nudlema
(Tahle večeře je můj vlastní epesní recept – „omylem“ vznikl na naší chatě a je to lahůdka nejvíc, někdy vám na něj napíšu postup)
čtvrtek 15.3.
Snídaně: Polenta s jablkem, nepraženým kakaem a sušenýma datlema
Oběd: Zeleninový salát s tofu z Loving hut
Večeře: Česnekovo-špenátová polévka s jáhly, zahuštěná teefovou moukou
pátek 16.3.
Snídaně: Smoothie z banánu, kiwi a špenátu
Oběd: Čočkovo-zeleninová polévka z Loving hut
Večeře: Červené zelí s tempehem a těstovinovou rýží
Svačiny
- Domácí kokosový jogurt (kokosové mléko, banán, maca, kakaový prášek, voda)
- Banán, mango, jablíčko, kešu, mrkvová šťáva, kakaový boby…
- Kakaová buchta, kterou mě inspirovala Kuchařka ze Svatojánu, její recept jsem ale upravila svým aktuálním prioritám (takže mouku jsem nahradila – kokosovou, rýžovou a cizrnovou, místo sójového mléka jsem použila rýžový nápoj a místo sirupu, byť bych ho asi mohla, pro oslazení jsem použila banán a navrch na upečenou buchtu nasypala pár datliček, které ji osladily).
Přikládám pár fotek, musím fotit víc, ať se můžete inspirovat 🙂 Jinak tady vpravo to je ten náš domácí jogurt. Já si do něj přidávám nepražený kakao a je to úplně výborná lahůdka. Pepa to má rád klasický a já kakaový. Holky, máte to s chlapama taky tak, že oni rádi ty „vanilkový“ a vy ty věci „čokoládový“?? 😀
Tak nejkrásnější jarní dny, drazí! Zlata ♥